Idealny przepis na smutki. ;)
Składniki:
400
g orzeszków ziemnych (uprażonych lub nie)
dodatki
wg uznania:
miód
sól
Ja użyłam gotowych,
uprażonych orzeszków. Z tej porcji uzyskałam 350 g masła
orzechowego.
Można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku.
Można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku.
Przygotowanie:
Jeśli
korzystamy z orzeszków uprażonych, od razu wrzucamy je do blendera.
Jeśli nie – należy je uprzednio uprażyć z odrobiną soli.
Rozdrabniamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na początku
orzechy będą przypominać mokry piasek. To znak, że jesteś na
dobrej drodze. :) Cały proces trwa ok. 15 minut, bądź do momentu
uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Przepis w formie do druku, można pobrać tutaj.
Pomagał Russell Hobbs i TEN sprzęt. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli podoba Ci się nasza przestrzeń, zostaw tu coś od siebie.