home o nas Dziecko Mama Moda Lifestyle Lovestyle Zuza mówi Współpraca

piątek, 7 listopada 2014

Masło orzechowe - przepis




Idealny przepis na smutki. ;)

Składniki:
400 g orzeszków ziemnych (uprażonych lub nie)
dodatki wg uznania:
miód
sól

Ja użyłam gotowych, uprażonych orzeszków. Z tej porcji uzyskałam 350 g masła orzechowego.
Można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku.

Przygotowanie:

Jeśli korzystamy z orzeszków uprażonych, od razu wrzucamy je do blendera. Jeśli nie – należy je uprzednio uprażyć z odrobiną soli. Rozdrabniamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na początku orzechy będą przypominać mokry piasek. To znak, że jesteś na dobrej drodze. :) Cały proces trwa ok. 15 minut, bądź do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.


Przepis w formie do druku, można pobrać tutaj. 

Pomagał Russell Hobbs i TEN sprzęt. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli podoba Ci się nasza przestrzeń, zostaw tu coś od siebie.

AddThis